Strafrecht

U bent aangehouden of u heeft een dagvaarding of strafbeschikking ontvangen. In alle gevallen is het van het grootste belang dat u de hulp inschakelt van een gespecialiseerde strafrechtadvocaat.

Aangehouden door de politie

Wanneer u bent aangehouden en naar het politiebureau wordt overgebracht kunt u gebruik maken van uw recht om eerst met een advocaat te spreken. U kunt altijd naar de advocaat vragen die u zelf wenst. Indien u naar ons vraagt, kunt u kosteloos worden bijgestaan. Als de rechter-commissaris bepaald dat u langer vast moet blijven zitten (in voorlopige hechtenis) dan is deze rechtsbijstand ook kosteloos. Maar ook als u op vrije voeten wordt gesteld en op een later moment in de rechtbank moet verschijnen, heeft u recht op bijstand van een advocaat. Voor advies over de juiste strategie in uw zaak is het verstandig zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen.

Dagvaarding ontvangen

U heeft een oproep ontvangen om te verschijnen bij de rechter. Ook dan is het verstandig om zo snel mogelijk een gesprek met een advocaat te hebben. Met u kunnen wij het dossier doornemen en de verdediging zo goed mogelijk voorbereiden.

Indien u vragen heeft, aarzel niet en neem contact met ons op.